SON DAKİKA
Perşembe, Ekim 23, 2025
Hikayeler
15 saat önce
Eskil’de Bir İş Yerinde Yangın Meydana Geldi
22 saat önce
Eskil’in Yeni Kaymakamı Taha Soydaş Göreve Başladı

ESKİL

Eskil’de Vatandaşlar İkinci Ambulans Talep Ediyor

Aksaray’ın Eskil ilçesinde vatandaşlar, artan nüfus ve acil sağlık hizmetlerinde yaşanan gecikmeler nedeniyle ikinci bir ambulans talebinde bulunuyor.

28 bin nüfuslu Eskil’de sadece bir ambulansın hizmet vermesi, özellikle trafik kazaları ve ani sağlık vakalarında ciddi sorunlara yol açıyor. Ambulansın başka bir vakaya sevk edilmesi halinde, yeni gelişen acil durumlara Bozcamahmut veya Sultanhanı’ndan ekiplerin yönlendirilmesi gerekiyor. Bu da en az 20-30 dakikalık gecikmelere neden oluyor.

Vatandaş Kürşat Ünlü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yaşanan gecikmelere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Eskil ilçe merkezine ikinci bir ambulans şart. Mevcut ambulans Aksaray’a sevk sırasında ilçede yeni vaka olursa, müdahale çevre ilçelerden geliyor. Bu da 30 dakikaya kadar gecikme demek. Dünkü kazada yaralının yerde 30 dakika beklediği söyleniyor.”

İlçenin büyük ve gelişen bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı ve Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak ikinci bir ambulansın Eskil’e tahsis edilmesini talep ediyor.

Kaynak: Eskil Gazetesi / Hilmi Yol

HABERE YORUM YAP

Yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır. eskilinbilgikaynagi.com, bu yorumlardan sorumlu tutulamaz. Topluluk kurallarına aykırı yorumlar yayımlanmaz. Yapılan yorumlardan doğabilecek tüm hukuki sorumluluk, yorumu yapan kullanıcıya aittir.