Eskilli Öğretmen Erol Köse, TRT’nin “Onbeşliler” Dizisinde Rol Aldı
Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Kökez Köyü nüfusuna kayıtlı ve 25 yıldır Tokat’ta öğretmenlik yapan Erol Köse, TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayınlanacak “Onbeşliler” dizisinde, Çanakkale Cephesi’nde görev yapan bir Türk askerini canlandırdı.
Dizi, Çanakkale Savaşı’na katılan ve halk arasında “Kınalı Kuzular” olarak bilinen, Hicrî 1315 (Miladi 1899) doğumlu gençlerin hikâyesini ekranlara taşıyor. Henüz 15 yaşlarındayken Çanakkale’ye gönüllü olarak katılan Tokatlı gençlerin cesaretleri, kahramanlıkları ve fedakârlıkları izleyiciye aktarılıyor.
Bölgenin tarihî dokusu çekimlerde önemli bir unsur olarak kullanılıyor. Yapım ekibi, Tokat’ın farklı noktalarında çekimlerini sürdürüyor.
Yaklaşık 16 bölüm olarak planlanan dizinin çekimlerinin iki ay daha sürmesi bekleniyor. Yayın tarihi TRT tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak ve dizi, TRT’nin dijital yayın platformu Tabii’de izleyicilerle buluşacak.
“Çanakkale ruhunu iliklerimize kadar hissediyoruz”
Dizide rol almanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirten Erol Köse, duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Bir dizide rol almak tabi ki güzel bir duygu. Ama asıl güzel olan yanı Çanakkale Cephesindeki bir Türk askerini canlandırıyor olmak. Bu bambaşka bir gurur kaynağı. Çekimler esnasında atalarımızın çektiği zorlukları rol olarak bile canlandırıyor olmamız bizlerde yoğun duygular yaşayıp ‘Çanakkale Ruhu’nu iliklerimize kadar hissetmemize sebep oluyor.” dedi
Tokat’ın tarihî dokusu eşliğinde çekilen “Onbeşliler”, genç yaşta cepheye koşan kahramanların bıraktığı izleri günümüzle buluşturarak izleyicilere duygu dolu bir tarih yolculuğu sunmayı amaçlıyor.








Yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır. eskilinbilgikaynagi.com, bu yorumlardan sorumlu tutulamaz. Topluluk kurallarına aykırı yorumlar yayımlanmaz. Yapılan yorumlardan doğabilecek tüm hukuki sorumluluk, yorumu yapan kullanıcıya aittir.